понеділок, 12 лютого 2024 р.

Учасники фотокластера удосконалюють навички

Ми вже розповідали як цікаво та пізнавально проходили заняття в магазині фототехніки «Папарацці».

На одному з занять фотографи-аматори працювали з моделями. Але так щастить не завжди, тому на наступному майстер-класі фотографині-переселенки вирішили теж позувати одна одній.

Для цього знайшлося цікавий зелений куточок, ротангове крісло та кам’яну лавку і протягом фотосесії встигли зробити короткі історії з власною участю.
Не лишилися вони і без домашнього завдання: треба було надіслати моделям усі фото, а також відібрати найкращі на погляд фотомайстрів три з них, обробити та розмістити у спільному чаті учасників навчання.

Один з уроків майстриня Інга присвятила вивченню спеціальних програм, призначених обробці
світлин. Учасники уроку дізналися про найбільш популярні з них та почули про їх технічні можливості. Пані Інга наголосила, що Adobe Photoshop Lightroom ‒ графічний редактор, який використовують, зокрема для корекції кольору, освітлення та ретушування. За допомогою програми знімки можна стилізувати під старовину, накладати різні градієнти, за потреби здійснити тонування, зробити корекцію кривих, здійснити обтинання зображення.

«У Lightroom можна працювати з окремими частинами однієї світлини, видалити непотрібні об’єкти, окремо редагувати кожний колір. Після обробки фотографію можна зберегти у потрібному форматі та якості й продовжити її подальше редагування у програмі Photoshop, що також має великий спектр можливостей, зокрема, в її останніх версіях є штучний інтелект, який дозволяє змінювати фон, розширювати фотографію, генерувати нові об’єкти на фотографії та генерувати загалом нову версію світлини», – підкреслювала фотографиня.

Дуже запам’яталася обробка світлин доньки Інги в осінню пору року з різнобарвною парасолькою, адже кольори на фото пастельні, теплі, світлі й зовсім не насичені й не яскраві, до того ж на фото є штучно створений ефект розмиття, щоб погляд фокусувався саме на героїні, відображеній на фото.

Також пані Інга розповіла про можливість корекції фігури у моделей, зокрема прибирання живота та підкреслення талії у жінок, корекцію вікових змін, зокрема прибирання зморшок, зміни інших особливостей людини, прибирання шрамів, родимок, зміна форми носа та обличчя, кольору шкіри.

Проте, пані Інга не радила дуже змінювати людину: звісно замовник хоче собі подобатись на фото, але ж він має бути схожим на себе у звичайному житті. «Не треба кожну людину підганяти під параметри моделі, адже ми всі різні й саме тому цей світ є таким цікавим і різноманітним», – зауважувала майстриня.

Наостанок кожен учасник і учасниця фотошколи отримати відеозаписи цікавих та практичних лекцій пані Інги. Усі дякували фотомайстрам Інзі та Сергію, фотомагазину Paparazzi та Sonya Photo School за навчання та слушні поради.

Лариса Гордєєва, яка приїхала з Голої Пристані, подякувала Інзі в Instagram за цікаві й змістовні теоретичні та практичні заняття.

Галина Бєлозерцева з Маріуполя ґречно дякувала Інзі Одарич за навчання на курсі з фотографії й відзначила, що отримала купу позитивних вражень та відмітила, що викладачі ‒ найкращі.

Маріупольчанка Ірина Шатілова подякувала в Instagram викладачці за «круту» можливість пройти курс з фотомайстерності та оновити свої знання, а також надихнутись займатись фотографією ще більше.

Лідія Чала, теж маріупольчанка, відмітила у мережі Facebook, що закінчила навчання та оновила знання, а також подякувала пані Інзі за цікаве, змістовне і зрозуміле викладання складних понять, практичних уроків, доброзичливість у спілкуванні та приділену увагу кожному учню. І порекомендувала усім пройти навчання, хто хоче швидко опанувати складну фототехніку і пізнати основи фотографії.

Фотошкола закінчилась, але співпраця ОІСТ з командою Paparazzi продовжується. Наші фотоаматори отримали запрошення на безоплатний курс відеознімання.

Текст Наталії Новак

Матеріал підготовлено в рамках проєкту «Інституалізація процесів адаптації ВПО у громадах через місцеву демократію», який реалізує ГО «Одеський інститут соціальних технологій» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Немає коментарів:

Дописати коментар