четвер, 5 жовтня 2023 р.

Козак Мамай крокує Чорноморськом!

Успіх першого майстер-класу, що відбувся в Музеї образотворчих мистецтв імені О. Білого, викликав жваве зацікавлення у чорноморців.

Постать легендарного символу українського духу, магічного оберега національних традицій ‒ козака Мамая знову опинилася у фокусі уваги любителів живопису.

Після святкової виставки Мамаїв, що відбулася в затишному дворі чорноморського Палацу мистецтв і була присвячена 32-й річниці незалежності нашої держави, виставка Мамаїв почала мандрувати Чорноморськом.


Цього разу живописний вернісаж разом з фотографічною виставкою запросили до Морського коледжу, що є філією Одеського національного морського університету.

По дорозі до навчального закладу в одному з парків Чорноморська художниця зустріла ще один прототип свого улюбленого образу – цього разу козак Мамай був відтворений у камені.

Команді проєкту надзвичайно приємно було бачити виставку творів переселенців, що прикрашала стіни однієї з зал коледжу.


Заняття з живопису розпочалося зі знайомства з особою легендарного символу українського духу та енергетичної сили.

Викладачка живопису з художньо-графічного факультету Південноукраїнського державного педагогічного університету імені К. Ушинського, художниця Стелла Мунтян наголосила на основних композиційних особливостях зображення козака.


Хлопці завзято взялися до справи, дослухаючись до порад і зауважень майстрині.


Цього разу вдалося створити більше 20 аматорських картин з Мамаєм, і таким чином, все ближчою стає заповітна мрія художниці Стелли Мунтян ‒ мільйон Мамаїв на полотнах українців.


Матеріал підготовлено в рамках проєкту «Інституалізація процесів адаптації ВПО у громадах через місцеву демократію», який реалізує ГО «Одеський інститут соціальних технологій» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Фото А. Білодід, Л.Чалої, Л. Гордєєвої
Текст О. Нагорнюк, А. Крупник

Немає коментарів:

Дописати коментар