пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Робота фотокластеру триває: удосконалюємося разом з майстрами

Зустрічі з Ігорем Ситником та фотовиставка його робіт зумовили запрошення майстра на виставку творчих робіт переселенців в Чорноморськ.

Фотокартини одеського митця за задумом організаторів мали прикрасити вернісаж аматорських робіт. Відвідувачі й гості виставки приділили значну увагу роботам фотомитця й охоче зупинялися біля відомої картини: столик в міському саду, густо покритий широким сніговим покровом. Воно й не дивно: в спекотний серпневий день це було дуже доречно.

Також на виставці художніх та фотографічних робіт переселенців, що була присвячене Дню
Незалежності, відбувся акційний продаж відомих фотолистівок Ігоря Ситника. Отримані кошти фотомитець передав на потреби ЗСУ.

Третя зустріч відбулася під час одного з майстер-класів від магазину «Paparazzi», де, до речі, одна з новеньких учасниць фотографічного кластера ‒ Лариса Гордєєва ‒ після детальних порад консультантів придбала фотоапарат.

Під час занять на вулиці Ігор Ситник охоче допоміг учасникам піймати у кадрі рух авто та запросив усіх відвідати чергову виставку його робіт.

Після майстер-класу фотоаматори охоче відвідали магазин фототехніки «Мильниця», на базі якого Ігор презентував учасникам фотокластера свою надруковану творчу фотовиставку, що невдовзі має бути презентована в одному з філіалів Всесвітнього клубу одеситів, який нещодавно відкрився у Нью-Йорку – серці країни, яка підтримує Україну у цей складний для нас воєнний час.

В магазині «Мильниця», що спеціалізується на продажу широкої лінійки фото та відеотехніки, фотографи-аматори мали змогу познайомитися саме з тією технікою, яку використовує при зніманні І. Ситник. Допитливим учасникам було представлено новітні фотоапарати, різноманітні аксесуари та додаткові комплектуючі, пояснили як застосовувати фототехніку.

В магазині "Мильниця" з Ігорем Ситником
Творчість завжди поєднує людей та допомагає відновитися у важкі моменти нашого буремного життя. Тому саме сьогодні, завдяки таким творчим зустрічам та небайдужим одеситам, частина переселенців вже встигла адаптуватися та намагається завзято пізнавати Одещину, яку вже відчуває рідною домівкою.

Фотомистецтво учасників фотокластеру з часом зростає, деякі з них вже влаштовують власні фотовиставки, про що детальніше розповімо пізніше.

Саме процес створення цікавих, унікальних світлин – родзинок міста з великою історією крізь призму власної творчості допомагає відновити життєві сили, відчути драйв життя та надихає на нові успіхи та досягнення.

Матеріал підготовлено в рамках проєкту «Інституалізація процесів адаптації ВПО у громадах через місцеву демократію», який реалізує ГО «Одеський інститут соціальних технологій» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Немає коментарів:

Дописати коментар