пʼятниця, 8 березня 2024 р.

Долаємо, допомагаємо, перемагаємо!

Одним з напрямів реалізації проєкту «Інституалізація процесів адаптації ВПО у громадах через місцеву демократію» є участь в громадських ініціативах спільно з представниками громадського сектору Одещини.

Наше знайомство ще з однією організацією – представницею громадського сектору Одеси – Центром «Вотум» вилилося в плідну співпрацю.

Місія громадської спільноти Центр «Вотум» визначається як сприяння створенню мирного, інклюзивного та рівноправного суспільства.

Серед напрямків діяльності організації зазначено надання психосоціальної та гуманітарної допомоги соціально-вразливим групам населення. Саме на цьому аспекті зосередили зусилля в розробці майбутньої співпраці ГО ОІСТ з Центром «Вотум» і громадською організацією сприяння переселенцям «Подолання», що створена в межах реалізації проєкту «ВПО в територіальних громадах: алгоритм успішної інтеграції».

Молода організація «Подолання», учасниками якої є переважно представники ВПО, поступово долучається до суспільно-важливої діяльності. Значну підтримку морального та матеріального спрямування надають учасникам організації досвідчені «гравці» з Одеського інституту соціальних технологій та інші громадські утворення Одещини.

Напередодні весняних свят представники всіх трьох організацій задалися питанням: що може
подарувати радість жінці, мамі, дружині? І спільно вирішили – яскрава фотосесія! А оскільки такий подарунок не з дешевих, активістки ГО «Подолання» – маріупольчанки Анжела Білодід, Лідія Чала та Ірина Шатілова, а також колишній донеччанин Володимир Богатирьов та голова організації Наталя Новак охоче відгукнулися на пропозиції керівника проєкту «Інституалізація процесів адаптації ВПО у громадах через місцеву демократію» Андрія Крупника та голови ГО Центр «Вотум» Інни Тимчик провести таку фотосесію.

Таким чином, настав час застосувати набуті під час занять фотографічних кластерів знання, що отримали жінки-переселенки протягом майже двох років занять. Такі заняття відбуваються в межах реалізації проєкту «Інституалізація процесів адаптації ВПО у громадах через місцеву демократію» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Жваво відгукнулися на пропозицію щодо благодійного надання фотостудії, розташованої на вулиці Балківській, 130, її власники – Марта і Віктор Лисенки.

Це було 4 години напруженої, навіть виснажливої роботи. Адже моделями були діти з вразливих
груп, а це вимагало від фотографів не лише майстерності, а й терпіння та розуміння.

Результат роботи перевершив навіть найкращі очікування! Незабаром в цьому переконаються не лише самі учасники, а й гості фінальної презентації, яку готує команда проєкту. Планується велика зустріч з родинами та дітьми, які виступили моделями, вручення їм роздрукованих портретів та фотографій, а також електронних альбомів від команди проєкту та фотографинь-переселенок.

Тож слідкуйте за нашими наступними публікаціями.

Андрій Крупник розкрив секрет народження цього маленького весняного дива:


Матеріал підготовлено в рамках проєкту «Інституалізація процесів адаптації ВПО у громадах через місцеву демократію», який реалізує ГО «Одеський інститут соціальних технологій» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Немає коментарів:

Дописати коментар